Sinne & Tekijät

Bistro Sinne sijaitsee Taidetehtaalla, Porvoon länsirannalla. Länsiranta ja Taidetehdas muodostavat todellisen kulttuurielämän ja tapahtumien sykkivän keskuksen. Porvoon keskustan tuntumassa oleva taiteen, kulttuurin, matkailun ja kaupan palveluita tarjoava alue on peräti viiden hehtaarin suuruinen. Bistro Sinne tarjoaa herkkujaan Mediakeskuksessa, jonka edessä on noin 60 autopaikkaa. Samassa rakennuksessa sijaitsevat myös Bio Rex ja Porvoon matkailun info-piste.

Porvoolaiset muistavat jokivarren tehtaan jostain muusta kuin taiteesta. Suuri tiilirakennus on ollut monen työpaikka. Vieläkin tehtaasta kuulee puhuttavan esimerkiksi Firskarsin kiinteistönä. Porvoon kaupunki osti tehdaskiinteistön vuonna 1986 ja siitä lähtien tilat ovat olleet kulttuurikäytössä. Tuolloin pidettiin myös ensimmäinen Avantin Suvisoitto-festivaali Porvoossa.

Bistro Sinne on korkealuokkaisen, aidon ruokatuotteen ja ammattitaitoisen sekä välittömän palvelun omaava bistroravintola. Sinnen ruokatarjonta pohjautuu kotimaisiin ja lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin sekä suomalaiseen gastronomiseen kalenteriin. Kohderyhmänä on taidetehtaan asiakkaat ja vierailijat. Kaikenikäiset pariskunnat, perheet, pienehköt seurueet ja yritysasiakkaat, jotka ovat valmiita sijoittamaan elämykselliseen ravintolapalveluun.

Huippuraaka-aineiden käyttö on meille kunnia-asia. Pyrimme aina henkilökohtaiseen kontaktiin tuottajien kanssa, jotta voimme varmistaa raaka-aineiden korkealuokkaisuuden. Lähiruoka on meille leimallista ja ensisijaisesti pyrimme löytämään lähialueen parhaat tuottajat ja raaka-aineet. Tuotamme osan raaka-aineistamme omalla pellollamme Ruotsinpyhtäällä, jossa viljelemme salaatteja, yrttejä, vihanneksia ja juureksia. Olemme tuoneet yrttien viljelyn myös osaksi ravintolan sisustusta. Omasta viherseinästä saamme satoa, jolla viimeistelemme annokset. Voidaan siis puhua todellisesta lähiruoasta, joka tuotetaan ravintolan sisällä.

Ruokalistoiltamme löydät aina sesongin parhaat tuotteet, joita elävöitämme päivittäisillä erikoisuuksilla. Alkutuottajan pärekorin parhaista antimista valmistamme päivittäisiä annoksia, jotka tuoreudellaan hemmottelevat kaikkia aistejasi. Näistä annoksista rakennamme Menu Sinnen, jolle annamme koko elämämme. Näet, kuulet, tunnet ja maistat jotakin ihan muuta – Porvoolaisen gastronomian.

KAI KALLIO

Ravintoloihtija ja keittiömestari

Paljasjalkainen Porvoolainen keittäjä, joka kyllästyi pääkaupungin pipertämiseen. Pitää mottonaan Hippokrateen lausetta ”olkoon ruoka lääkkeesi”. Ruoalla voi olla parantava vaikutus, joko fyysisesti tai henkisesti. Kunhan ruoka nautitaan aidosti, ilman turhaa kiirettä, nauttimalla joka solulla. Tähän keittäjään saatat törmätä myös lenkkipolulla..vilaukselta. Catch me, if you can!

Yhteystiedot: kai@bistrosinne.fi tel. +358 50 3636178

JANNE AALTONEN

Talous ja hallinto

Kulinaristi ja hyvien viinien ystävä. Oivalsi nautittuaan ensimmäisen kerran Marqués de Cáceresin gran Reservaa, että viinejä voi nauttia muutenkin kuin humaltumistarkoituksessa. Sittemmin laajentanut viinikäsitystään viljelijäsamppanjoiden pariin. Vastaa Sinnen taloudesta ja muusta mukavasta taustatyöstä.

Yhteystiedot: janne.aaltonen@nordicravintolat.fi tel. +358 40 7500551

LAURI VAINIO

Ravintolatoimenjohtaja

Paljasjalkainen porvoolainen joka on kiertänyt pitkän tien maailmalla ennen kotiinpaluuta. Firman säntillinen salipuolen mies, joka vastaa Porvoon ja Helsingin ravintoloista sekä viinin maahantuonnista. Aikaisemmasta työhistoriasta löytyy Singaporea, Tukholmaa, Juraa, Burgundia ja Belgiaa.

Late & Gelato